Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu mere intregi sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, smantana, zahar, faina, vanilie, unt.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smantana si apoi treptat, in ploaie faina si se amesteca bine. La sfarsit se pun albusurile batute spuma. Merele se curata intregi de coaja, se scobesc la mijloc, li se scot samburii, iar in locul lor, se pun boabe de dulceata de visine. Se aseaza merele astfel pregatite in tava, iar peste ele se toarna compozitia si se lasa la cuptor.
Se serveste prajitura calduta.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu nuci si bezea
Prajitura Cocomac
Prajitura turnata cu mere
Sunt minunați, mai ales calzi, acești langoși cu brânză sărată și merg serviți lângă o cană cu iaurt!...
Aperitiv langosi cu branza sarataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj