Prajitura cu mere rase

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu mere rase sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, oua, zahar, faina, pesmet, rom, unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere potrivit de mari
  • rase pe razatoarea de zarzavat
  • 6 oua
  • 6 lin­guri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1 paharel rom
  • sirop din 2—3 lin­guri zahar si putin rom
  • unt si pesmet pentru forma.

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se pune putin cate putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca totul bine, se adauga merele curatate de coaja si rase pe razatoarea de zarzavat, se mai amesteca si apoi se pune spuma de la cele sase albusuri. Se toarna compozitia intr-o forma unsa si presarata cu pesmet si se coace la foc potrivit.


Cand este gata, se pune pe o farfurie si se insiropeaza cat este inca fierbinte.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu glazura de ciocolata

Prajitura cu rozmarin si caise uscate

Prajitura de ciocolata cu pere umplute

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...