Prajitura cu mere rase

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu mere rase sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, oua, zahar, faina, pesmet, rom, unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere potrivit de mari
  • rase pe razatoarea de zarzavat
  • 6 oua
  • 6 lin­guri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1 paharel rom
  • sirop din 2—3 lin­guri zahar si putin rom
  • unt si pesmet pentru forma.

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se pune putin cate putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca totul bine, se adauga merele curatate de coaja si rase pe razatoarea de zarzavat, se mai amesteca si apoi se pune spuma de la cele sase albusuri. Se toarna compozitia intr-o forma unsa si presarata cu pesmet si se coace la foc potrivit.


Cand este gata, se pune pe o farfurie si se insiropeaza cat este inca fierbinte.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu glazura de ciocolata

Prajitura cu rozmarin si caise uscate

Prajitura de ciocolata cu pere umplute

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...