Prajitura cu mere si mango

Prajitura cu mere si mango este delicioasa dar si foarte sanatoasa. Blatul prajiturii este din tarate de grau, fulgi de ovaz si seminte de in.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 30 grame tarate de grau
  • 75 gr fulgi de ovaz
  • 150 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 8-10 linguri apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 1 mango
  • 1 zahar vanilat bourboun
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Mod de preparare blat
Intr un castron punem faina, fulgii de ovaz, taratele de grau, zaharul, praful de copt, scorisoara si semintele de in, apoi adaugam uleiul. Apa o punem treptat cate o lingura, pana cand aluatul se leaga.
Se inveleste cu o folie si-l dam la frigider pana cand pregatim merele.
Merele si mango le curatam de coaja, le taiem feliute si le stropim cu zeama de lamaie.
Intr o tigaie care nu lipeste, calim merele cu zaharul bourboun pana cand se inmoaie putin.
Intr o tava cu peretii detasabili intindem aluatul si l ridicam cat sa acoperim si jumatate din peretii tavii.

Decoram cu feliutele de mar si mango dupa gustul si imaginatia fiecaruia.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30-35 minute.


Prajitura cu mere si mango poate fi servita atat calda cat si rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...