Prajitura cu mere si nuci

Prajitura cu mere si nuci este foare gustoasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu mere va trebuie si o cana de nuci.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 20 linguri zahar
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri lapte (suc sau apa minerala)
  • 1 praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 cana nuci macinate
  • 1 lingura cacao
  • faina cat cuprinde pt a iesi compozitia ca o smantana mai grosuta
  • Umplutura:
  • mere
  • zahar
  • scortisoara
  • Glazura:
  • * am folosit 15 lg zahar
  • * 5 lg cacao
  • * 100g frisca
  • * 120g apa
  • * 5g gelatina

Mod de preparare

Prajitura cu mere si nuci este foare gustoasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu mere va trebuie si o cana de nuci.

Mai intai se pregateste umplutura pentru aceasta prajitura. Motivul este ca trebuie sa se mai raceasca pana ii vine randul. Merele curatate se dau pe razatoarea mare si dupa ce le-ati scurs se pun la calit in putin ulei. Se presara cu zahar si scortisoara. Cand a scazut se stinge focul si se lasa la racit.

Ouale se amesteca bine cu zaharul si praful de copt, dupa care putin cate putin se adauga ulei si apoi 20 de linguri de lapte. Dupa ce se amesteca bine se pune si nuca macinata. Dupa aceasta se pune faina pana cand ajungeti la consistenta potrivita, adica la o compozitie ca si o smantana mai grosuta.

Jumatate din aceasta compozitie se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se pune apoi marul si restul de aluat peste. In a doua jumatate din aluat am adaugat si o lingura de cacao.
Se da la cuptor circa 30- 40 de minute.

Se face glazura. Zaharul se amesteca cu cacaua, si apoi frisca lichida si apa. Se amesteca bine si apoi se lasa la fiert 5-10 minute. Dupa ce s-a racorit am adauga gelatina imuiata in apa.

Cand prajitura cu mere si nuci a fost gata racita am turnat peste aceasta glazura. Am pudrat cu nuca de cocos.






Prajitura cu mere si nuci se serveste taiata romburi sau patratele alaturi de ceea ce preferat (ceai, lapte, cafea, iaurt)
Pentru aceasta reteta, as avea nevoie de o tava pt cuptor 33 x 23cm Vitesse de pe pentrugatit.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca