Prajitura cu mere si scortisoara

Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa sa creasca, ap

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2
  • 5 dl ulei
  • 2
  • 5 dl bors
  • 300 gr. faina
  • 30 gr. drojdie de bere
  • 100 gr. zahar
  • 1 kg. mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • unt cit o nuca; zahar pentru pudra prajitura

Mod de preparare

Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa sa creasca, apoi se imparte in doua si se intind foi de marimea tavii in care se coace prajitura. Merele se curata de coaja si de simburi si se taie rondele nu prea groase. Tava se unge bine cu unt, se pudreaza cu faina, apoi se aseaza prima foaie de aluat, se inteapa din loc in loc cu o furculita (ca sa se poata coace bine), se presara cu zahar, se aseaza merele, se presara cu scortisoara si zahar, apoi se acopera cu a doua foaie, care, ca si prima, se inteapa din loc in loc cu furculita. Se da tava la cuptor la foc potrivit. In cca. 30-35 minute, prajitura este coapta.
Se taie calda, se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide