Prajitura cu mere si vin

Se framinta toate la un loc. Se bate coca pe planseta, se framinta si iar se bate, se framinta din nou pina ce face basici. Se lasa la rece 2 ore sau

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. unt
  • 350 gr. faina
  • 70 gr. zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri vin
  • 1 ¼ kg mere
  • 200 gr. zahar
  • coaja de lamiie

Mod de preparare

Se framinta toate la un loc. Se bate coca pe planseta, se framinta si iar se bate, se framinta din nou pina ce face basici. Se lasa la rece 2 ore sau chiar de azi pe miine. Se coc doua foi, sau una singura care apoi se taie in doua parti. Intre foi se asaza 1 ¼ kg mere curatate, taiate bucati si scazute pe foc cu 200 gr. zahar si coaja de lamiie. Se preseaza putin cu mina si se taie in bucati dupa 2-3 ore.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide