ALUAT: Se amesteca ingredientele si se face un aluat care se pune la rece 30 minute. CONTINUT: Intre timp se pune la foc 100 gr.unt, 150 gr zahar, 2
ALUAT:
Se amesteca ingredientele si se face un aluat care se pune la rece 30 minute.
CONTINUT:
Intre timp se pune la foc 100 gr.unt, 150 gr zahar, 2 linguri miere. Dupa ce s-au topit se pune 200 gr.nuca macinata si se prajeste putzin, apoi se stinge cu 100 ml lapte.
UMPLUTURA:
In tava unsa se pune foaia facuta din aluatul racit, 850 gr.caise (eu le pun jumatati cu coaja in jos, se toarna copozitia cu nuca peste. Se introduce in cuptorul incalzit bine la foc puternic, dupa care se reduce temperatura la foc potrivit (200 grade) se coace 45 minute.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu miere si caise propusa de Levkic Ana 13334 pe forum culinar.ro
Va prezint o reteta simpla care se prepara foarte repede si este si foarte buna. Pestele gen cod, merluciu sau stiuca este...
Chiftelute din pestePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura