Prajitura cu morcov si ananas

Prajitura cu morcov si ananas este o prajitura cu o combinatie inedita si un gust pe masura. Pana si cei mai sceptici vor fi uimiti sa afle ca au mancat o prajitura care contine o leguma, dar cu siguranta vor cere inca o bucata sau, de ce nu, chiar reteta.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 cani faina (uneori pun alba+ integrala)
  • 1 1/2 lingurita amoniac
  • 2 lgte praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lgta allspice (puteti inlocui cu un amestec de cuisoare+ scortisoara+nucsoara)
  • 2 lgte scortisoara (eu pun doar una
  • depinde de calitatea ei si de gusturi)
  • 1 1/2 cana zahar (eu pun o cana
  • e suficient)
  • 1 cana ulei (eu pun cam 3/4)
  • 4 oua batute usor
  • 1 conserva ananas zdrobit (450 ml)
  • 2 cani morcov ras fin
  • 1 cana nuci sau stafide (ori jumi-juma)
  • * 1 cana= 250 ml

Mod de preparare

1. Dati morcovii pe razatoarea fina; scurgeti ananasul- eu las putin suc, nu-l scurg tare.

2. Intr-un castron cerneti faina, amoniacul, praful de copt, sarea, allspice si scortisoara. Nu le cern mereu, dar atunci trebuie sa fiti atenti sa nu fie bulgarasi mici si sa nu se omogenizeze bine in compozitie.

3. Adaugati zaharul si uleiul si amestecati pana devine cremos. Adaugati ouale.

4. Adaugati morcovul, ananasul, nucile si stafidele si amestecati.

5. Turnati compozitia intr-un vas uns cu unt si coaceti la 180 grade Celsius cam 30-40 minute, pana cand e bronzata si scobitoarea iese curata.


Prajitura cu ananas si morcov se lasa sa se raceasca bine inainte de a fi taiata si se serveste cu zahar pudra pe deasupra sau cu glazura.

Reteta de prajitura cu morcov si ananas a fost propusa pe forumul Culinar.ro de gabi gabi 33372.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...