Prajitura cu morcov si ciocolata

Prajitura cu morcov si ciocolata este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de faina, praf de copt, scortisoara, nucsoara, nuci, stafide, zahar si ciocolata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 1/2 cup de faina (1 cup = 1 cana de 200 ml)
  • 2 lingurite de praf de copt
  • varf de cutit de sare
  • 1/4 cup cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/2 cup nuci sfaramate
  • 1/2 cup stafide
  • 1/3 cup nuca de cocos
  • 3 oua
  • 3/4 cup zahar brun sau alb
  • 1/2 cup ulei sau margarina topita
  • 125 gr ciocolata de lapte
  • topita
  • 3 cup morcovi dati pe razatoare

Mod de preparare

Prajitura cu morcov si ciocolata este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura pune faina, cacaoa, scortisoara, nucsoara intr-un bol. Adauga nucile, stafidele si nuca de cocos.
Intr-un alt bol, amesteca ouale, zaharul si uleiul. Adauga ciocolata topita, apoi morcovii dati pe razatoare. Amesteca cu mixtura de faina. Se pune intr-o forma pentru cuptor de 23x32 cm.
Se coace la foc mic (160C) cam 45 minute. Se raceste 15 minute si se scoate din forma.


Prajitura cu morcov si ciocolata se serveste cu cafea, ceai sau lapte.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide