Prajitura cu nectarine

Prajitura cu nectarine se prepara foarte usor si este delicioasa vara, cand gasim nectarine proaspete.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g margarina rama(sau unt)
  • 300g zahar
  • 300g faina
  • 7 oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1kg pulpa de nectarine proaspete (fara samburi)
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Se pune margarina intr-un castron se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de sare si se amesteca cu mixerul pana devine o crema spumoasa si se topeste zaharul. Apoi se adauga pe rand cel 7 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt stins in zeama de lamaie, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie pergament, se toarna compozitia in tava, iar deasupra se pun nectarinele taiate feliute. Se baga tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 160 grade si se coace timp de 40 minute. Se scoate, se lasa la racit se taie bucati si cine prefera o poate pudra cu zahar pudra.


Prajitura cu nectarine se serveste rece pudrata cu zahar.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii