Prajitura cu nuca

Se plamadeste bine aluatul si se imparte in 3. Se intind 3 foi subtiri. Se ia prima foaie, se asaza in tava, se unge cu gem, se presara cu nucile toc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 180 g untura
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • Zeama si coaja razuita de la o lamaie
  • Lapte
  • Gem de caise
  • 100 g nuci tocate
  • 120 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 150 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri

Mod de preparare

Se plamadeste bine aluatul si se imparte in 3. Se intind 3 foi subtiri. Se ia prima foaie, se asaza in tava, se unge cu gem, se presara cu nucile tocate amestecate cu zahar si zahar vanilat. Se pune peste ea ce-a de-a doua foaie, si se procedeaza la fel. Se acopera cu ultima foaie. Se coace la cuptor pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit, se unge cu galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

Alte prajituri recomandate

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!