Framantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma dreptunghiulara, de grosimea de
Framantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma dreptunghiulara, de grosimea degetului mic pe masa presarata cu faina.
Albusurile se bat impreuna cu zahar praf si sare, pana obtinem o spuma tare, deasupra aburilor (deasupra apei in fierbere). Daca e tare, o luam jos de pe aburi si o mai batem putin cu cateva picaturi de otet sau suc de lamaie.
Spuma o punem peste aluat si-l taiem in fasii macar de grosimea degetului, cu un cutit inmuiat deseori in apa rece. Fasiile le punem intr-o tava unsa cu untura si tapetata cu faina, lasand spatii mici intre ele.
Se coace (se usca, mai exact) in cuptorul incins, pe jumatate deschis, pana cand se intareste spuma deasupa, dar ramane inca alba.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu visine
Prajitura cu prune
Prajituri caise
Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa