Se aseaza intr-un vas rotund una din lipii si se presoara cu nuca macinata. Deasupra se aseaza o alta lipie si iarasi se presoara cu nuca macinata. S
Se aseaza intr-un vas rotund una din lipii si se presoara cu nuca macinata.
Deasupra se aseaza o alta lipie si iarasi se presoara cu nuca macinata. Se repeta aceasta operatiune pana terminam lipiile. Deasupra, pe ultima lipie, de asemenea presaram nuca macinata.
Intr-un vas, preparam siropul din 750 ml apa si 500 g zahar in care adaugan si scortisoara si vanilia. Dupa ce a dat cateva clocote, il luam de pe foc si-l rasturnam incet peste lipii. Lasam lipiile sa absoarba siropul, apoi le lasam sa se raceasca.
Prajitura este gata.
Se serveste rece: se taie felii ca si tortul.
Cred ca stiti cum este cand vrei ceva dulce si buuun. Asa ca astazi am cam stat in bucatarie si am prajiturit. Sunt multumita...
Prajitura cu crema caramelPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura