Se bat bine albusurile cu 300 gr. de zahar, se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamiie. Se pune nuca de cocos, din care se pastreaza 2 li
Se bat bine albusurile cu 300 gr. de zahar, se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamiie. Se pune nuca de cocos, din care se pastreaza 2 linguri care se presara deasupra si 3 linguri de faina. Se coace in tava tapetata cu hirtie - se unge cu ulei tava, se pune o foaie care este si ea unsa la rindul ei. Crema: se pun 7 galbenusuri si 150 gr. de zahar pudra si se amesteca pina cind se face ca o smintina. Dupa ce s-a racit se amesteca, cu 200 gr. unt frecat spuma cu vanilie. Glazura: 150 gr. zahar, 2 linguri cacao, o bucata mica de unt (cit nuca) si 3 linguri de apa clocotita. Asezare: blat - crema - glazura care se presara cu nuca de cocos.
Se serveste dupa ce a stat la rece citeva ore
Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura