Prajitura cu nuca de cocos

Se bat bine albusurile cu 300 gr. de zahar, se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamiie. Se pune nuca de cocos, din care se pastreaza 2 li

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 gr. zahar
  • 150 gr. zahar pudra
  • 6 linguri apa clocotita
  • 300 gr. unt
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • 200 gr. nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 7 galbenusuri
  • 7 albusuri
  • 2 plicuri vanilie
  • 2 plicuri cacao

Mod de preparare

Se bat bine albusurile cu 300 gr. de zahar, se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamiie. Se pune nuca de cocos, din care se pastreaza 2 linguri care se presara deasupra si 3 linguri de faina. Se coace in tava tapetata cu hirtie - se unge cu ulei tava, se pune o foaie care este si ea unsa la rindul ei. Crema: se pun 7 galbenusuri si 150 gr. de zahar pudra si se amesteca pina cind se face ca o smintina. Dupa ce s-a racit se amesteca, cu 200 gr. unt frecat spuma cu vanilie. Glazura: 150 gr. zahar, 2 linguri cacao, o bucata mica de unt (cit nuca) si 3 linguri de apa clocotita. Asezare: blat - crema - glazura care se presara cu nuca de cocos.
Se serveste dupa ce a stat la rece citeva ore

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide