Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema

Un deliciu aceasta prajitura de casa cu nuca de cocos, ciocolata si crema delicioasa cu arome de cafea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 1 pahar zahar=300 g
  • 2 1/2 pahare cu nuca de cocos=250 g
  •  
  • Ciocolata:
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ness cafe
  • 100 g ciocolata amaruie
  • putin lapte sau smantana de frisca
  •  
  • Crema:
  • 1 cutie de smantana pt frisca 38% grasime-eu am pus doua cutii (2x200ml)
  • 1 plic praf instant de budinca de vanilie (gen creme ole)
  • Ciocolata rasa

Mod de preparare

Batem albusurile spuma ,impreuna cu zaharul, pana rezulta o spuma tare si lucioasa, se pune nuca de cocos si se amesteca cu o paleta.

Punem compozitia la copt,la 160 grade, pana se aureste deasupra.

Pt ciocolata:

Punem toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie, pana se omogenizeaza

Se pune imediat peste blatul racit.

pt crema de vanilie:

punem impreuna smnatana cu praful si le mixam

crema rezultata se pune peste stratul de cioco

se rade deasupra ciocolata

se pune la frigider cateva ore, apoi se taie

 

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema a fost propusa de Alis pe forum culinar.


Lasati prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema la frigider si abia apoi taiati-o.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert - Strudele de post cu mere

Cand vreau ceva dulce, rapid si mai ales de post mereu fac strudele cu mere. Zahar brun, zahar bourbon si scortisoara si e...

Desert - Strudele de post cu mere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca