Prajitura cu nuci si cafea

Pregatirea blatului incepe cu separarea galbenurilor de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si pe urma galbenusurile, impreuna c

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 150 gr nuci prajite si macinate
  • 2 linguri de faina
  • praf de copt
  • praf de vanilie
  • Crema:
  • unt
  • 200 g zahar
  • 150 gr nuca prajita si macinata
  • 2 linguri de ness
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Pregatirea blatului incepe cu separarea galbenurilor de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si pe urma galbenusurile, impreuna cu faina, praful de vanilie, cel de copt si nuca, si se amesteca usor ca sa nu se lasa albusul. Se tapeteaza cu unt si faina o tava si se toarna compozitia, dupa care se da la copt, ca orice blat. Se lasa sa se raceasca

Crema

Un pachet de unt se freaca bine cu zaharul, pina nu se mai simte zaharul in crema, se adauga pe rand galbenusurile, nesul si la urma nucile.

Daca blatul a crescut suficient, atunci se taie in doua pe orizontal, rezultand doua foi, care se umplu cu crema de mai sus. Daca nu a crescut destul, atunci crema se pune peste blat. Eu de obicei o pun peste blat, pentru ca fac prajiturile in tava mare, sa nu creasca prea mult, caci nu-mi plac cele mult prea inalte.

Peste crema se face o glazura rece de cacao. Eu am facut cam asa:

150 g zahar pudra, se amesteca cu doua, trei linguri de cacao si cu doua trei linguri de apa fierbinte, (sau mai multe, in functie de consistenta compozitiei), iar la urma se pun doua linguri de ulei, care o face mai elastica si ii da luciu.

Atunci cand frecati unt cu zahar, puteti pune citeva picaturi de apa fierbinte, face crema mai pufoasa si mai lucioasa, iar zaharul se topeste mai repede.

Eu nu am avut in casa destule nuci si am completat cu alune americane, crude, adica neprajite, a iesit super bune.


Se taie cuburi si se serveste.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker

Bun tare multicookerul asta! Am vrut sa incerc aceasta prajitura( care este mai pretentioasa la coacere), la multicooker si...

Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii