Prajitura cu nuci si frisca

Se freaca galbenusurile cu cinci linguri de zahar. Se adauga untul inmuiat si faina in ploaie, amestecand mereu, astfel incat sa nu se formeze cocoloa

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • o cana si jumatate de miez de nuca
  • 3 linguri de faina
  • o portocala
  • 100 g unt
  • 7 linguri de zahar
  • 100 g frisca lichida
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu cinci linguri de zahar. Se adauga untul inmuiat si faina in ploaie, amestecand mereu, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se adauga coca obtinuta si se framama bine.

Se face o glazura de ciocolata. Se topeste ciocolata in bain-marie si se adauga apa. Impreuna cu o jumatate de cana de zahar. Se amesteca bine pana cand se leaga glazura si se rastoarna fierbinte peste prajitura. Se taie in romburi si se orneaza cu miez de nuca.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in varza murata

Sarmale in varza murata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca