Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu nuci si marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuci, smantana, unt, zahar, galbenusuri, bicarbonat, vanilie, faina, albusuri, marmelada.
Se freaca zaharul (1 pahar) cu untul sau cu untura si patru galbenusuri, se adauga smantana, bicarbonatul si vanilia, se amesteca bine si se framanta cu faina o coca potrivit de moale. Se intinde cu vergeaua o foaie de marimea tavii de copt, se pune in tava si se unge cu marmelada.
Se bat spuma 6 albusuri in care se adauga treptat un pahar de zahar, apoi nucile pisate (se amesteca usor dupa ce au fost puse nucile). Aceasta compozitie se aseaza peste stratul de marmelada, se netezeste uniform si se coace la foc potrivit la inceput si spre sfarsit mai tare.
Cand este gata, se taie in bucati patrate sau dreptunghiulare.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu crema de portocale
Prajitura cu mere
Prajitura galbena
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase