Prajitura cu pere si nuci

Prajitura cu pere si nuci este un dulce simplu si rapid de pregatit in zilele de toamna. Aceasta prajitura pufoasa poate fi servita ca si gustare dulce langa ceai.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar brun
  • 200 g faina
  • 2 lingurite scortisoara
  • 4 oua
  • 75 g nuci tocate
  • 2 pere
  • zahar pudra pentru topping

Mod de preparare

Profitati din plin de pere si nuci in sezonul de toamna si gatiti aceasta prajitura care este absolut minunata.

Aceasta prajitura are un gust subtil datorita scortisoarei, iar nucile adauga o textura frumoasa care se completeaza foarte bine cu perele. Poate fi servita atat calda cat si rece.

Preincalziti cuptorul la 180° C. Ungeti si tapetati cu hartie de copt o forma cu diametrul de aproximativ 18 cm.

Intr-un castron se cerne faina impreuna cu scortisoara.

Separat se bnate untul impreuna cu zaharul cu ajutorul unui tel de mana sau mixer electric, apoi se adauga treptat ouale batute intr-un alt castron si amestecul de faina putin cate putin. Aveti grija sa nu se formeze cocoloase. Adaugati nucile tocate si amestecati bine.

Turnati compozitia obtinuta in forma pregatita. Pe partea de sus aranjati felii de pere.

Dati la cuptor si lasati timp de 45-50 minute, sau pana cand un bat introdus in mijlocul prajiturii iese curat.

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca pentru cateva minute, apoi se scoate din tava si se portioneaza in forma dorita.

Dupa preferinte se poate presara pe deasupra zahar pudra.

Incearca si aceasta reteta de prajitura cu pere: http://www.bucatarulpriceput.ro/prajitura-cu-pere.html


Serviti prajitura cu pere si nuci ca atare sau cu inghetata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...