Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

Culoare si savoare!

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat (pentru forma cu diametrul de 22 cm)
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 50 g faina
  • 15 ml ulei
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Umplutura:
  • sucul de la 2-3 rodii mari
  • 250 g zahar
  • 6 linguri de perle de tapioca
  • jeleul:
  • 200 ml sirop de rodie
  • un plic de tort-jelle

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare, apoi cu zaharul, se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si la urma faina turnata in ploaie. Se toarna in forma circulara cu inel detasabil si se da la copt pana se rumeneste usor, cca. 20 minute.

Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontal in 3 discuri cat mai egale.

Se curata si se scot fructele de rodie (fara pielita alba), apoi se dau bine la blender si se strecoara printr-o sita foarte deasa. Sucul obtinut se fierbe cu cana de zahar (250 g) pana se leaga un pic.

Perlele de tapioca se acopera cu sirop de rodie si se lasa cateva minute sa il absoarba atat cat ele se inmoaie. Punem la fiert cca 150 ml sirop de rodie si cand clocoteste, adaugam perlele de tapioca deja inmuiate. Lasam 5 minute sa fiarba domol, apoi dam totul la o parte si asteptam sa se raceasca bine si perlele sa aboarba tot siropul.

Asezam un disc in forma in care am copt blatul, apoi turnam jumatate din cantitatea de tapioca fiarta in suc de rodie, venim deasupra cu cel de al 2 lea disc, presam usor cu mana, turnam restul de tapioca si acoperim cu al 3 lea disc, presand usor cu mana, pana se asaza perfect. Deasupra presaram o mana de fructe de rodie si peste ele turnam fierbinte, jeleul obtinut prin fierberea restului de sirop ramas cu tort-jelle-ul desfacut cu un pic de apa si turnat in momentul cand siropul de rodie fierbe, amestecam in continuu pana da in 2 clocote si turnam deasupra prajiturii peste rodie. Se da la rece o ora, apoi se poate servi. Este un desert delicios, racoros si plin de culoare.

 Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos