Prajitura cu pesmet si capsuni

Pentru retete dietetice! Gustul neutru al blatului din pesmet este aromat de delicioasele capsuni!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 3 oua
  • 3 linguri de pesmet alb
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 300 g capsuni coapte
  • 2 cani de zahar
  • 500 ml apa
  • 3 linguri gris
  • 150 g unt sau margarina
  • decor:
  • cateva capsuni mai mici
  • sirop de capsuni
  • praf de jeleu

Mod de preparare

Se pregatesc blaturile, mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si galbenusurile frecate un pic cu uleiul. Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt. Se coace fiecare blat, in forma unsa cu unt, cca. 20 minute la foc potrivit. Se scot din forma si se lasa la racit. Capsunile se fierb cu apa si zaharul, cca. 5 minute. Se strecoara siropul de fructe si se imparte in doua. Intr-o parte se fierbe grisul, cca. 8 minute, amestecand continuu, iar cealalta parte se pastreaza pentru jeleu. Se lasa deoparte grisul fiert, cam 4-5 minute, apoi se freaca cu mixerul si se incorporeaza margarina sau untul (cate un cub mic) pana ce crema isi dubleaza volumul. Se unge primul blat cu crema, apoi se asaza in tava in care l-am copt, se vine cu al 2 lea blat deasupra, se preseaza usor, apoi se lasa 30 de minute la frigider. Se scoate prajitura de la rece si se decoreaza cu capsunile pastrate, peste care turnam jeleul facut din sirop si praful de jeleu, preparat dupa instructiunile de pe plicul de jeleu. Se mai lasa 20 de minute la rece si se poate taia in patrate potrivit de mari. Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii