Prajitura cu piersici sau caise

Prajitura cu piersici sau caise este foarte simplu de facut. Va trebuie pe langa fructe, un pachet de margarina, oua, arome si faina.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pachet de margarina
  • o cana de zahar
  • 4 oua
  • 1/2 plic praf copt
  • 1/2 plic amoniac
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un pahar apa minerala
  • faina cat cuprinde
  • 20 caise sau piersici

Mod de preparare

Pentru aluatul de la prajitura cu piersici sau caise procedezi in felul urmator: amesteci margarina cu zaharul şi galbenusurile de oua, pana devin o crema. In mijlocul vasului cu faina, pui aceasta crema, amoniacul si praful de copt, stins cu zeama de la lamaie, apa minerala si coaja rasa. Framanti aluatul pana se desprinde dupa mana si-l lasi 10 minute sa se odihneasca. Speli caisele sau piersicile si le desfaci de samburi. Asezi aluatul in tava si peste el jumatatile de piersici sau caise, in aşa fel fiecare portie sa aiba fruct, dupa care introduci tava in cuptorul preincalzit. Primele 10 minute lasi focul mai iute, apoi il reduci. in acest timp albusurile le bati spuma.Cand a inceput sa se rumenrasca le rastorni in tava peste prajitura si coci in continuare cu cuptorul intredeschis.Cand s-a uscat bezeaua scoti tava din cuptor si o lasi sa se raceasca apoi o portionezi in asa fel sa aiba caisa sau piersica fiecare portie.


Prajitura cu piersici sau caise se poate servi si cu inghetata

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...