Prajitura cu portocale zaharisite

Taiem marunt coaja de lamaie si portocala zaharisita, caisele deshidratate si ciresele zaharisite. Ungem complet cu unt o forma de tort in forma de st

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 10 dkg coaja de lamaie zaharisita
  • 10 dkg coaja de portocala zaharisita
  • 10 dkg caise deshidratate
  • 10 dkg cirese zaharisite
  • 10 dkg alune
  • 20 dkg margarina usoara
  • 15 dkg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Un varf de cutit de sare
  • Coaja unei portocale razuita
  • O lingurita de praf de ghimbir
  • 4 oua
  • 23 dkg faina
  • 2
  • 5 lingurite de praf de copt
  • 8 dkg fulgi de cocos
  • Pentru udat:
  • 1 dl suc de portocale
  • 2 linguri de lichior de portocale
  • Pentru glazura:
  • 25 dkg zahar pudra
  • 2-3 linguri de lichior de portocale
  • Pentru ornare:
  • Fructe zaharisite

Mod de preparare

Taiem marunt coaja de lamaie si portocala zaharisita, caisele deshidratate si ciresele zaharisite. Ungem complet cu unt o forma de tort in forma de stea (daca nu avem o astfel de forma si cea rotunda este buna, vom taia ulterior aluatul in forma de stea). Prei-ncalzim cuptorul la 180 de grade C. Frecam untul si incorporam pe rand zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala razuita, praful de ghimbir, ouale si sarea. Amestecam praful de copt cu faina si o adaugam la amestec. Apoi adaugam coaja de lamaie zaharisita, si cea de portocala, caisele deshidratate si ciresele zaharisite, alunele si fulgii de cocos. Turnam aluatul in forma de tort si il coacem o ora, la sfarsit, il mai lasam 5 minute in forma dupa care il rasturnam pe un gratar. Il lasam sa se raceasca complet. Pentru glazura frecam zaharul praf cu lichiorul si 3 linguri de apa. Cu aceasta masa groasa acoperim tortul si decoram cu fructele zaharisite si il lasam sa se usuce.
Alte retete recomandate

Rulada

Cornulete

Placinta cu dovleac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Wafers cake

Ideea am preluat-o de pe un site ... arata atit de bine poza si desi comment-urile erau mai mult contra din partea celor cu...

Wafers cake
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca