Prajitura cu rahat

Prajitura cu rahat este o prajitura delicioasa. Ingredientele pentru a pregati reteta sunt: drojdie, untura, smantana, sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 gr faina
  • 2 linguri lapte
  • 4 galbenusuri.
  • 25 gr drojdie
  • 150gr untura
  • 4 linguri smântâna
  • sare
  • 250 gr
  • nuca
  • rahat
  • Crema:
  • gem de macese
  • Crema doi:
  • 250gr nuci
  • 200gr zahar tos
  • spuma de la 4 albusuri
  •  

Mod de preparare

Prajitura cu rahat se face asa:  framantam pentru foi ingredientele si impartim aluatul in 4 parti egale. Prima foaie se aseaza in tava, se unge cu dulceata acrisoara(maciese), apoi se aseaza a doua foaie care se unge cu urmatoarea crema: 250gr nuci, 200gr zahar tos si spuma de la 4 albusuri; se aseaza compozitia pe foaie, se aseaza o alta foaie care se umple cu felii de rahat taiat subtire, colorat diferit. A patra foaie se aseaza deasupra si se lasa sa dospeasca o ora (daca nu e nuca se ung 2 foi cu marmelada si-n mijloc se pune rahat).

 


Alte prajituri recomandate

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!