Prajitura cu rom

Se fac doua blaturi separate, unul din 8 oua, altul din 4 oua, astfel: - se bat albusurile spuma tare , cu putina sare, sa adauga pe rand galbenusuri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blaturile: 12 oua. 24 lg. zahar
  • 24 lg. faina
  • 1 praf copt
  • putina sare
  • Crema: 1 pachet unt
  • 1/2 lt. rom
  • 200 gr. nuca macinata
  • 4 lg. dulceata acrisoara
  • 4-5 lg. cacao
  • Glazura: 100 gr. unt
  • 4 lg. zahar 4 lg. cacao

Mod de preparare

Se fac doua blaturi separate, unul din 8 oua, altul din 4 oua, astfel:

- se bat albusurile spuma tare , cu putina sare, sa adauga pe rand galbenusurile, zaharul, apoi in ploaie faina si praful de copt

- se tapeteaza pe rand cate o tava (se fac si se coc pe rand) cu putin ulei sau unt si faina si se da la cuptor astfel: 5 min la foc tare, apoi cca 45 min la foc potrivit. Cand s-a copt, se scoate pe o suprafata curata si se lasa sa se raceasca.

Crema: blatul din 4 oua se sfarma, se amesteca bine cu 1/2 din sirop, se adauga nuca, gemul, untul la sfarsit si se freaca pana iti vine rau, adica sa fie omogena.

Siropul: 1/2 rom se fierbe cu 200 ml apa si 200 gr. zahar. Cat e cald, se toarna 1/2 la crema (vezi mai sus) si 1/2 se foloseste pentru a insiropa blatul de 12 oua, astfel incat sa fie bine inmuiat.

Peste blat se aseaza crema de mai sus se indreapta cu un cutit cu lama lata, iar deasupra se pune glazura.

Glazura: cacaoa se amesteca cu 2 lg. apa si zahar si unt si se fierbe; se pune cat e calda pe crema.


Se pot coace blaturile si in forma rotunda si iese ca un tort.
Deasupra se poate orna discret cu frisca, sau viermisori de ciocolata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancarica de pui sub capac de paine

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2011/04/mancare-de-pui-sub-capac-de-paine.html#_

Mancarica de pui sub capac de paine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca