Prajitura cu rozmarin si caise uscate

Prajitura cu rozmarin si caise uscate este delicioasa si rapid de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de faina, rozmarin, unt, zahar pudra, zahar brun, miere, rom

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 245g faina
  • 1 lingura rozmarin proaspat
  • 180g unt moale
  • 1/4 lingurita sare
  • 60g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 250g caise deshidratate
  • 100g zahar
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri rom (brandy)
  • putina sare
  • 1 1/2 cana apa
  • Pentru firimituri:
  • 45g faina
  • 100g zahar brun
  • 50g unt rece

Mod de preparare

Faina se amesteca cu rozmarinul taiat marunt si sarea. Untul cu zaharul si esenta de vanilie se bat spuma. Adaugam amestecul cu faina si framantam pana obtinem un aluat. In tava unsa sau acoperita cu hartie de copt intinde cu mainile aluatul. Punem tava in congelator pentru 20 de minute si incalzim cuptorul la 175 de grade Celsius. Coacem aluatul 25 de minute pana capata o culoare aurie. Lasam la racit.
Punem ingredientele umpluturii intr-o cratita si lasam la fiert la foc mic aproximativ 45 de minute pana tot lichidul se evapora. Lasam putin sa se raceasca si apoi cu ajutorul blenderului facem pasta.
Pentru firimituri amestecam untul facut fulgi cu faina si zaharul.
Adaugam pasta de caise peste aluatul din tava, presaram deasupra firimituri de aluat (frecand aluatul intre degete ) si coacem prajitura aproximativ 25 de minute la 180 de grade Celsius.


O lasam sa se raceasca cel putin jumatatea de ora inainte de a o taia.
Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa