Prajitura cu rozmarin si caise uscate

Prajitura cu rozmarin si caise uscate este delicioasa si rapid de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de faina, rozmarin, unt, zahar pudra, zahar brun, miere, rom

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 245g faina
  • 1 lingura rozmarin proaspat
  • 180g unt moale
  • 1/4 lingurita sare
  • 60g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 250g caise deshidratate
  • 100g zahar
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri rom (brandy)
  • putina sare
  • 1 1/2 cana apa
  • Pentru firimituri:
  • 45g faina
  • 100g zahar brun
  • 50g unt rece

Mod de preparare

Faina se amesteca cu rozmarinul taiat marunt si sarea. Untul cu zaharul si esenta de vanilie se bat spuma. Adaugam amestecul cu faina si framantam pana obtinem un aluat. In tava unsa sau acoperita cu hartie de copt intinde cu mainile aluatul. Punem tava in congelator pentru 20 de minute si incalzim cuptorul la 175 de grade Celsius. Coacem aluatul 25 de minute pana capata o culoare aurie. Lasam la racit.
Punem ingredientele umpluturii intr-o cratita si lasam la fiert la foc mic aproximativ 45 de minute pana tot lichidul se evapora. Lasam putin sa se raceasca si apoi cu ajutorul blenderului facem pasta.
Pentru firimituri amestecam untul facut fulgi cu faina si zaharul.
Adaugam pasta de caise peste aluatul din tava, presaram deasupra firimituri de aluat (frecand aluatul intre degete ) si coacem prajitura aproximativ 25 de minute la 180 de grade Celsius.


O lasam sa se raceasca cel putin jumatatea de ora inainte de a o taia.
Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gustare calda

O gustare calda si bogata in calorii (ca doar cu ele ne hranim) merge de minune pe vremea asta geroasa!

Gustare calda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca