Prajitura cu sirop de menta

Prajitura cu sirop de menta este o prajitura usor de facut, delicioasa si aromata, cu o aroma placuta si proaspata de menta.

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. Blat:
  • - 6 oua mari
  • - 200 gr de zahar
  • - 40 ml de apa
  • - 40 ml de ulei
  • - 3 linguri cu varf de cacao
  • - 200 gr de faina
  • - un pliculet de praf de copt
  • Pt. sirop:
  • - sirop de menta
  • -500 ml apa rece
  • Pt. crema:
  • - 1 pachet de unt
  • -zahar pudra (dupa gust)
  • -3 linguri cacao
  • -1 pliculet cafea solubila
  • -1 lingurita extract de cafea
  • -2 fiole esenta de rom
  • Pt. decor:
  • -100 gr. ciocolata amaruie

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 200 de grade. Se separa cu grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca bine cu ulei pana devin ca o maioneza subtire si se adauga zaharul. Se bate crema in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apa si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. La spuma de albusuri se adauga crema de oua si faina amestecata cu praful de copt si cacao (pudrele de adauga in ploaie). Se omogenizeaza cu ajutorul unei palete, cu miscari ferme de jos in sus.Se obtine o compozitie a pe care o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cupor cca 20 de minute, pana cand trece testul scobitorii (adica infingem scobitoarea in diverse parti ale blatului si daca iese curata, inseamna ca blatul e copt).

Se scoate blatul, se lasa la racit pe un gratar, iar dupa aceea se insiropeaza cu sirop de menta amestecat cu apa.

Pana se insiropeaza blatul, se face crema: se alifiaza bine untul moale, se adauga zahar pudra (nu am o cantitate exacta, intotdeauna pun dupa gust), cacao, extract de cafea, rom si pliculetul de cafea solubila. Se obtine o crema fina, care se intinde in strat uniform peste blatul racit si insiropat.


Enjoy!

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.


Se topeste ciocolata amaruie pe baie de aburi si se se decoreaza prajitura cu sirop de menta cu dungi de ciocolata (formate cu spritul cu dui subtire).

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa