Prajitura cu smantana si nuca

Bunatati de toamna.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 4 linguri miere de albine
  • 500-600 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja si zeama de la 1/2 lamaie
  • 100 ml ulei
  • 100 g unt
  • Crema
  • 1 kg smantana 30% grasime
  • 300 g nuca macinata
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de rom
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie, nuca macinata, coaja de lamaie data prin razatoare. Esenta de vanilie si treptat faina, pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Impartim coca in 4 bucati care le vom intinde pe masa infainata, le coacem pe dosul tavii, intepand cu furculita pe alocuri, pana ce se rumeneste putin talpa.

Crema-mixam smantana cu zaharul pudra pana ce se dizolva (cca 2-3 min), adaugam zeama de lamaie si mai mixam 2-3 min, dupa care adaugam nuca macinata, esenta de rom si amestecam.

In tava in care am copt foile adaugam prima foaie -crema de nuci-repetam pana ce terminam -adaugam o greutata deasupra si dam la rece cateva ore.

Se poate glazura cu ciocolata sau oprim cateva linguri de crema, radem ciocolata deasupra si portionam.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii