Prajitura cu spuma de ciocolata

Prajitura cu spuma de ciocolata este un deliciu dulce si ciocolatos, o placere nevinovata a tuturor. Prajitura cu ciocolata se numara in topul preferintelor mele, urmeaza reteta si prepar-o si tu.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat si spuma:
  • 450g ciocolata tocata
  • 125g unt frecat spuma
  • 3 linguri coniac
  • 9 oua mari
  • 150g zahar cu granulatie fina
  •  
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 225ml smantana
  • 225g ciocolata
  • 2 linguri coniac

Mod de preparare

Pornim cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace prajitura. Tapetam formele de copt cu hartie pergament.
Topim untul si ciocolata la bain-marie, amestecand continuu; luam vasul de pe foc si turnam coniacul. Amestecam din nou.
Batem galbenusurile cu o parte din zahar (pastram 2 linguri de zahar) pana ce obtinem o compozitie cremoasa, omogena. Incorporam ciocolata, continuand sa batem cu telul pana cand ingredientele s-au amestecat bine. Separat batem albusurile spuma, presaram cele 2 linguri de zahar pastrate si batem din nou pana se intareste spuma.
Punem o lingura de albus batut in mixtura de ciocolata, amestecam cu o paleta, apoi adaugam restul de albus batut. Punem cate o treime din aceasta compozitie in formele de copt si coacem circa 20 de minute; scoatem formele din cuptor si lasam blaturile sa se raceasca minimum 1 ora.
Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire dezlipim marginile blaturilor de peretii formelor in care s-au copt. Intindem crema ramasa pe unul dintre blaturi, il scoatem pe celalalt din forma, indepartam hartia si il asezam cu grija peste crema, cu fundul in sus. Il lasam sa stea la frigider circa 4 ore.
Pentru a prepara glazura, punem smantana, ciocolata si coniacul la bain-marie amestecand continuu. Apoi lasam sa se raceasca pana se ingroasa un pic. Intindem glazura uniform peste blaturi si decoram dupa preferinta.


Servim prajitura cu spuma de ciocolata dupa ce a stat un pic la frigider.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu mere si scortisoara

O minunatie de prajitura....care umple casa de parfum de mere si scortisoara...delicios!

Tarta cu mere si scortisoara
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca