Prajitura cu spuma de zmeura

Aluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 – 3 linguri smantana, 1 varf de bicarbonat stins cu otet. Se face un aluat cu cantit

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 – 3 linguri smantana
  • 1 varf de bicarbonat stins cu otet
  • 2 albusuri
  • 2 cani zahar
  • 2 cani zmeura

Mod de preparare

Aluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 – 3 linguri smantana,

1 varf de bicarbonat stins cu otet.

Se face un aluat cu cantitatile de mai sus. Se intinde o foaie uniforma intr-o tava inalta si tapetata cu faina. Se coace la foc mic.

Crema: 2 albusuri, 2 cani zahar, 2 cani zmeura

Peste aluatul aproape copt se intinde spuma rezultata si se lasa la cuptor circa 5 minute.
Se taie calda cu cutitul ud.

Deasupra se pune cate o zmeura.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide