Prajitura cu spuma si marmelada

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu spuma si marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: marmelada, unt, oua, faina, lamaie, vanilie, bicarbonat, zahar, nuci.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • coaja si zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 praf de vanilie
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 150 g zahar
  • 150 g nuci pisate
  • 300 g marmelada sau dulceata scazuta.

Mod de preparare

Se freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rand. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de lamaie rasa, bicarbonatul si vanilia si se framanta cu faina. Se intinde o foaie de grosimea degetului si se aseaza in tava ; se da la cuptor la foc mic.

Cand foaia a crescut si incepe sa prinda coaja, se scoate tava din cuptor si cat se poate de repede se intinde peste ea un strat de mar­melada sau dulceata, peste care se toarna albusurile batute spuma, cele 4 oua, amestecate cu 150 g zahar si cu nucile pisate. Se da din din nou la cuptor pentru a se coace.


Cand este gata, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie bucati patrate sau dreptunghiulare.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu struguri
Prajitura cu mere si scortisoara
Prajitura cu prune, curmale si struguri

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...