Prajitura cu struguri

Se bat ouale cu zahar pana se albeste compozitia. Se topeste untul. Se adauga apoi untul topit si racit, uleiul, laptele si vanilia. Se amesteca bine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 buc oua
  • 300 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa 2 lamai
  • coaja rasa 2 portocale
  • 800 g struguri

Mod de preparare

Se bat ouale cu zahar pana se albeste compozitia. Se topeste untul. Se adauga apoi untul topit si racit, uleiul, laptele si vanilia. Se amesteca bine apoi se adauga faina, praful de copt, coaja rasa de lamaie si portocala. Se amesteca totul pana la omogenizare. Se lasa la odihna 10 minute. Apoi se adauga un sfert de struguri in compozitie si toata compozitia se rastoarna intr-o tava captusita in prealabil cu hartie de copt. Se coace la cuptor in jur de 15 min sau pana a crescut dupa care se vor adauga strugurii ramasi si se va da din nou la cuptor 30-40 min pana se intareste.


Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!