Prajitura cu ulei si fructe

Se bat ouale intregi si zaharul, cu telul, pina se face o spuma. Se adauga treptat uleiul si la sfirsit faina, laptele, coaja rasa de lamiie si praful

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 gr. zahar tos
  • 250 gr. faina
  • 150 gr. ulei
  • 100 gr. lapte rece
  • 1 1/2 kg. fructe
  • praf de copt
  • coaja de lamiie

Mod de preparare

Se bat ouale intregi si zaharul, cu telul, pina se face o spuma. Se adauga treptat uleiul si la sfirsit faina, laptele, coaja rasa de lamiie si praful de copt (o jumatate de plic) dizolvat intr-o lingura de lapte. Se toarna compozitia intr-o tava, unsa cu untdelemn si tapetata cu faina. Deasupra, se presara fructele (caise, piersici taiate in patru, prune taiate in doua, cirese sau visine, fara simburi). Se coace la foc mic, timp de 40-45 de minute. Se taie in tava, dupa racire.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide