Prajitura cu urda si stafide

Prajitura cu urda si stafide este o reteta simpla si gustoasa. Aceasta reteta de prajitura cu branza e gata in aproximativ o ora jumate.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 13 linguri zahar
  • 13 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 700 gr urda dulce
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 200 gr stafide
  • coaja de lamaie
  • 1 ou pentru uns prajitura
  • margarina pentru uns tava

Mod de preparare

Prajitura cu urda si stafide este o reteta simpla si gustoasa. Aceasta reteta de prajitura cu branza e gata in aproximativ o ora jumate. Se pune la foc apa si zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul.

Se lasa la racit, se adauga uleiul, ouale, un praf de sare si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina pana devine o coca elastica, ce se poate modela.

Se imparte coca in 2, se unge tava mare de la aragaz cu margarina, se intinde o foaie, se intinde umplutura (se amesteca toate ingredientele de la umplutura), cealalta foaie. Cu ajutorul furculitei se lipesc marginile prajiturii (se apasa cu furculita pe margine) si se inteapa prajitura.

Se unge prajitura cu urda si stafide cu oul batut si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 45 de minute.Se lasa sa se raceasca inainte de a fi taiata.


Prajitura cu urda si stafide se serveste taiata cubulete sau romburi. Se pudreaza cu zahar vanilat.
Pentru aceasta reteta mi-ar fi util un set de tavi pentru cuptor de la Kitchen Shop.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu jeleu de piersici

Un desert atat de divin, dar pe care am evitat sa il fac pana acum. De ce am evitat? Pentru ca, am zis ca, nu cred ca o sa le...

Cheesecake cu jeleu de piersici
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca