Prajitura cu visine

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu visine sunt necesare urmatoarele ingrediente: visine, zahar, unt, oua, smantana, bicarbonat, vanilie si faina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt proaspat
  • 2 oua
  • 2—3 linguri smantana crema
  • ½  lingurita bicarbonat
  • vanilie
  • 2 kg visine
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

Dupa ce se freaca zaharul cu ouale si vanilia, se adauga smantana si untul, amestecand bine, apoi bicarbonatul. Se framanta cu faina totul, astfel incat sa se obtina o coca potrivit de tare. Se intinde o foaie groasa cam de un deget si se pune intr-o tava de copt.

Se da la cuptor si se lasa pana se albeste coca. Se scoate incet tava la gura cuptorului si se aseaza repede visinele curatate de samburi si stoarse bine de zeama. Se lasa sa se coaca. Se taie prajitura in tava, cat este fierbinte, in bucati patrate, nu prea mari. Se aseaza bucatile de prajitura cu visine pe far­furie si se presara zahar pudra.


Dupa ce s-au racit, se mai pre­sara putin zahar vanilat.

Alte retete recomandate:

Prajitura frantuzeasca

Prajitura desteapta

Prajitura cu migdale si spuma de prune

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta invartita cu mere si nuci

Nu mai e nici un secret ca eu sunt indragostita iremediabil de toate deserturile care contin fruncte, dar aici ma refer la...

Placinta invartita cu mere si nuci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii