Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu visine sunt necesare urmatoarele ingrediente: visine, zahar, unt, oua, smantana, bicarbonat, vanilie si faina.
Dupa ce se freaca zaharul cu ouale si vanilia, se adauga smantana si untul, amestecand bine, apoi bicarbonatul. Se framanta cu faina totul, astfel incat sa se obtina o coca potrivit de tare. Se intinde o foaie groasa cam de un deget si se pune intr-o tava de copt.
Se da la cuptor si se lasa pana se albeste coca. Se scoate incet tava la gura cuptorului si se aseaza repede visinele curatate de samburi si stoarse bine de zeama. Se lasa sa se coaca. Se taie prajitura in tava, cat este fierbinte, in bucati patrate, nu prea mari. Se aseaza bucatile de prajitura cu visine pe farfurie si se presara zahar pudra.
Dupa ce s-au racit, se mai presara putin zahar vanilat.
Alte retete recomandate:
Prajitura frantuzeasca
Prajitura desteapta
Prajitura cu migdale si spuma de prune
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa