Prajitura cu visine de sezon

Pentru prajitura cu visine de sezon se mixeaza bine galbenusurile dupa care adaugam zaharul, mixam bine si apoi adaugam margarina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 1 cub margarina Rama
  • 1 praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 300 g faina
  • coaja razalita fin de la o lamaie
  • un praf de sare
  • visine
  • in functie de marimea tavii- reteta este pentru o tava cu dimensiunea de 30cm/ 40cm
  • 4 plicuri zahar vaniliat pentru pudrat cand este gata

Mod de preparare

Pentru prajitura cu visine de sezon se mixeaza bine galbenusurile dupa care adaugam zaharul, mixam bine si apoi adaugam margarina. Praful de copt il adaugam in laptele incalzit, mestecam, apoi il adaugam in compozitia de galbenusuri cu zahar si margarina. Adaugam coaja de lamaie rasa, praful de sare si faina in ploaie. Mixam si turnam compozitita in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina.
Adaugam visinele fara samburi, fara a le apasa si dam tava la cuptor pt 30 minute la 180 grade C.
Se scoate din cuptor, se feliaza si se presara deasupra zaharul vaniliat.
Pofta buna!


Prajitura cu visine de sezon se serveste ca atare sau impreuna cu un glob de inghetata de vanilie.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide