Prajitura cu visine sau caise

Fructele se pun intr-o strecuratoare, ca sa se scurga bine sucul din ele (caisele se taie in felii groase cat degetul). Se freaca bine untul cu zaharu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 300 g zahar
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 330 g faina
  • 1 varf de cutit de amoniac alimentar
  • 1 praf de sare
  • 1 kg visine sau caise proaspete (fara samburi)

Mod de preparare

Fructele se pun intr-o strecuratoare, ca sa se scurga bine sucul din ele (caisele se taie in felii groase cat degetul). Se freaca bine untul cu zaharul, apoi cu ouale puse pe rand si cu laptele si se incorporeaza amoniacul si faina. Se toarna aluatul intr-o tava bine unsa si tapetata. Deasupra se distribuie egal fructele. Se coace in cuptorul incins, la foc moderat.
Se serveste rece, pudrata cu zahar.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere

Prajitura cu branza

Chec

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!