Prajitura cu visine si bezea

BlatulBatem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu fa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 galbenusuri
  • o cana cu zahar
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 Kg visine
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu zahar
  • 2-3 picaturi cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • sirop de visine

Mod de preparare

Blatul

Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si o nivelam bine.

Deasupra repartizam visinele fara samburi si scurse bine de zeama.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute.

In acest timp pregatim bezeaua.

Batem foarte bine albusurile cu zeama de lamaie esenta si zaharul adaugat treptat.

Dupa ce au trecut cele 20 minute

scoatem tava din cuptor si punem bezeaua .

Mai coacem prajitura inca

10-15 minute pana se intareste bezeaua.

Decoram cu sirop de visine.

Siropul il putem prepara din zeama pe care si-au lasat-o visinele, amestecata cu zahar si fiarta pana se ingroasa.

Taiem prajitura rece, cu cutitul trecut mereu prin apa.


Alte prajituri simple

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!