Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata este o prajitura delicioasa de casa, aroma amaruie a ciocolatei se completeaza perfect cu cea proaspata a visinelor.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 7 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • 700 gr visine
  • 4 linguri zahar ptr visine
  •  
  • pentru sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 plicuri capuccino cu ciocolata
  •  
  • pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 1 plic gelatina (8 gr)
  •  
  • pentru jeleu:
  • zeama de la visine
  • 1 plic gelatina(8 gr)

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina , zaharul si praful de copt si cacao si omogenizam. Visinile fara smburi se pun cu cateva ore inainte impreuna cu cele 4 linguri de zahar pana isi lasa toata zeama.
Scurgem visinele si dam zeama deoparte. turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si presaram visinele pe toata suprafata.
Dam la cuptor la foc mic .Taiem partea de deasupra a blatului ca sa ramana drept si punem in jurul lui forma de prajituri detasabila. Insiropam.
Punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele intr-un vas si punem pe foc mestecand continuu pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca apoi adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie. Turnam peste blat crema de ciocolata si dam la frigider.
Adaugam celalalt plic de gelatina in zeama de la visine si dupa ce crema de ciocolata s-a intarit turnam deasupra jeleul. Dam la frigider sa se intareasca.
Indepartam cu grija forma si taiem cuburi prajitura.


produs preferat: http://shabbychicshop.ro/trandafir/68-set-ceai-1-persoana-trandafir-vanilia.html


Servim prajitura cu ciocolata si visine cubulete.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa