Prajitura cu zmeura

Mod de preparare Se pune budinca (praful) într-o oala, se toarna cîte putin din zeama de zmeura (rece) si se amesteca bine. Se procedeaza asa pîna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 6 oua
  • 55 g faina
  • 55 g amidon
  • 90 g zahar
  • 10 g praf de copt
  • extract de vanilie
  • coaja de portocala
  • Umplutura
  • 200 g zmeura
  • 350 ml zeama de la zmeura
  • 250 frisca
  • 1 budinca de zmeura

Mod de preparare

Mod de preparare

Se pune budinca (praful) într-o oala, se toarna cîte putin din zeama de zmeura (rece) si se amesteca bine. Se procedeaza asa pîna e gata sucul. Se lasa la fiert pîna se îngroasa, se amesteca într-una.

Atentie

La prepararea budincii am mai adaugat 2 linguri de zahar, mi s-a parut zeama prea acrisoara...si am facut bine. Tinind cont ca frisca, eu o bat fara zahar (doar cu o vanilie..poate), crema, nu ar fi fost destul de dulce.

Dar asta, ramîne la apercierea voastra..cît de dulce doriti.

Se lasa la racit.

Se bat albusurile. Se freaca galbenusurile cu zaharul vanilia si coaja de portocala. Se amesteca aceste compozitiile. Se adauga faina, amestecata cu amidonul si praful de copt..cîte putin, amestecînd într-una.

Se unge o tava (26-28 diametru) cu margarina si se tapeteaza cu faina, se toarna blatul si se da la cuptor la 170°C cam 25-30 minute.

În budinca rece se adauga frisca batuta si zmeura. Se amesteca usor, pîna devine o crema. Blatul se taie în doua. Se umple cu crema de zmeura, se acopera si se da la rece pentru cîteva ore.
Înainte de servire se poate orna cu frisca sau cu zahar pudra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta express

Cu totii stim ca pentru a prepara o ciorba de burta necesita mult timp, insa astazi vin cu o varianta mai rapida, de a o gati...

Ciorba de burta express
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca