Prajitura cu zmeura si coacaze

Prajitura cu zmeura si coacaze este undesert usor, iar daca folositi ingredientele corespunzatoare are foarte putine calorii. In cazul in care nu gasiti zmeura si coacaze puteti inlocui cu alte fructe asemanatoare sau chiar cu dulceata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 125g faina
  • 25 g amidon de cartofi
  • 1 lingura cacao
  • 1 pachetel praf de copt
  • 100g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 3 oua
  • 80g unt la temperatura camerei
  • Crema:
  • 10 foi gelatina
  • 1 lime
  • 1 kg lapte condensat (eu am pus crema de branza gen smantana)
  • 150g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 400 ml frisca
  • 250g zmeura si coacaze

Mod de preparare

Cernem faina amestecata cu amidonul, cacao si praful de copt. Se mixeaza bine untul cu zaharul. Se pun ouale unul cate unul. Se adauga amestecul de faina cate putin pana se incorporeaza bine. Amestecul obtinut se pune in tava de copt unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit la 180°C si se coace aprox 15 minute (pana la proba scobitorii). Intre timp se lucreaza crema: Se inmoaie gelatina in apa rece pt 10minute. Se lucreaza laptele condensat (la mine aceasta crema branza) cu zaharul, zaharul vanilat, sucul si coaja de la lime. Se topeste gelatina si apoi se adauga cremei. Se mixeaza frisca si se amesteca cu crema de lime. Pentru pereti detasabili reglabili si dreptunghiulari blatul racit se inconjoara cu peretii detasabili reglabili. Se pune deasupra crema de lime si peste se pun zmeura si coacazele si se lasa la frigider cel putin 3ore. Daca nu aveti ustensilele necesare se procedeaza astfel: Am imbracat o tava dreptunghiulara cu folie de plastic. Am presarat pe fundul ei zmeura si coacazele. Am intins deasupra crema de lime si am incheiat cu blatul de cacao.

 


Dupa o noapte de stat la frigider am rasturnat-o pe platoul de servire. Si-am ornat-o simplu cu niste frisca. Reteta Prajitura cu zmeura si coacaze a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca