Prajitura cu zmeura si frisca

Prajitura cu zmeura si frisca este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de prajitura va trebuie 300 g de zmeura.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • esenta de vanilie.
  • Sratul 1:
  • 1 plic cu praf de budinca
  • 500 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • Stratul 2:
  • 3oo g zmeura
  • 3-4 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina
  • Sratul 3:
  • 300 g frisca lichida
  • Decor:
  • 50 g fulgi de migdale.

Mod de preparare

Prajitura cu zmeura si frisca este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de prajitura va trebuie 300 g de zmeura. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se coace in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa se raceasca.


Budinca se amesteca cu zaharul si laptele; se pun la fiert amestecand continuu pana se ingroasa; se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana la topirea acesteia. Budinca se toarna imediat peste blat.


Apa si zaharul se pun la fiert pana se obtine un sirop legat, se adauga zmeura (proaspata sau congelata) si se lasa sa fiarba cateva clocote. In piureul obtinut se adauga gelatina, inmuiata in apa si topita pe baie de aburi. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se intinde peste stratul de budinca. Dupa ce totul se raceste bine, se intinde si stratul 3 din frisca batuta. Se decoreaza cu fulgi de migdale maruntiti.


Prajitura cu zmeura si frisca se taie in cuburi si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc

Rulada de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca