Prajitura Cuburi de Lapte

Pentru crema amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar plus amidonul. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga untul si ciocolata alba

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crema de lapte:
  • 1 litru lapte
  • 100 g amidon
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri de lapte
  • 3 linguri zahar
  • 150 g margarina sau unt
  • 1 pachet foi pandispan

Mod de preparare

Pentru crema amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar plus amidonul.

Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga untul si ciocolata alba maruntita si se incalzeste la foc mic pana da in clocot. reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. O lasam la racit.

Pentru glazura se pun toate ingredientele la bain-marie si se amesteca pana se obtine o crema,si o lasam sa se raceasca.

Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema si tot asa.


Deaspura punem glazura si razuim putina ciocolata alba.

Alte prajituri recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...