Blat: 8 albusuri se bat spuma cu 12 linguri de zahar, se adauga 100 g mac, 100g nuca de cocos si 4 linguri de faina. e coace in tava tapetata cu harti
Blat:
8 albusuri se bat spuma cu 12 linguri de zahar, se adauga 100 g mac, 100g nuca de cocos si 4 linguri de faina.
e coace in tava tapetata cu hartie de copt pana la proba scobitorii.
Se lasa sa se raceasca.
Crema:
8 galbenusuri se freaca cu 8 linguri de zahar pana se albesc, se adauga 7 linguri de lapte si 3 linguri de faina.
Se fierb pe foc mic pana se ingroasa. Cand se raceste se amesteca cu un pachet de unt frecat spuma.
Asamblare:
Crema se intinde peste blat, se aseaza un strat de biscuiti insiropati cu cafea sau cola (de obicei folosesc cola, dar ultima data au fost pentru o comanda si i-a dorit insiroparti cu cafea si mi s-a parut foarte interesanta combinatia dintre crema dulce si cafea). Deasupra se pune glazura de ciocolata si se presara cocos.
Pofta buna!
Reteta Prajitura Dalmatian a fost propusa de anielarobu pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Prajitura cu caise,
Prajitura cu branza dulce de vaca,
Prajitura de vanilie rapida si buna