Prajitura de casa cu mere

Pentru prajitura de casa cu mere se amesteca apa cu sarea, margarina, otetul si faina cat cuprinde pentru a framanta un aluat potrivit de tare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250ml apa
  • 1 praf de sare
  • 50g margarina
  • 1 lingurita otet
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 1kg mere
  • 1 lamaie
  • 3 linguri pesmet
  • 1 cana zahar
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Pentru prajitura de casa cu mere se amesteca apa cu sarea, margarina, otetul si faina cat cuprinde pentru a framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa 30 de minute la frigider.
Se curata merele de coaja si de cotoare si se taie cubulete. Se asaza intr-un castron mai mare, se pune zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie. Se amesteca si se lasa 30 de minute. Din cand in cand, se mai amesteca in castron.
Se opreste ¼ din aluat, se unge cu unt o forma rotunda cu diametrul de 26 cm si se imbraca in aluatul ramas. Se presara pesmetul pe fundul formei si se pun merele. Din aluatul oprit se intinde o faie si se taie fasii subtiri, cu care se formeaza un “grilaj” deasupra placintei. Prajitura cu mere se introduce la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic.


Prajitura de casa cu mere se seveste dupa ce s-a racit.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...