Prajitura de ciocolata cu pere umplute

Prajitura de cocolata cu pere umplute este un desert deosebit de apetisant.Pentru a pregati acest desert cu pere aveti nevoie de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru impopotonarea perelor:
  • 6 pere coapte
  • dar tari
  • 375 ml vin alb demisec
  • sucul de la 2 portocale
  • 2 linguri zahar
  • un bat micut scortisoara
  • Pentru umplutura de ciocolata:
  • 60 ml smanatana pentru frisca
  • 60g ciocolata amara
  • Pentru aluat:
  • 100g ciocolata amara
  • 100g unt
  • 50ml lapte
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 125g faina

Mod de preparare

Se curata perele - cu ajutorul linguritei speciale se scoate casuta semintelor ramanand in para o "gaura" rotunda.
Perele se pun la fiert in amestecul de vin si suc de portocale, in care am adaugat zaharul si scortisoara. Se fierb aproximativ 10 minute pana se mai inmoaie, dar sunt inca ferme.

Pentru crema de ciocolata: se incalzeste smantana pentru frisca pana atinge punctul de fierbere. Se stinge focul si se adauga in smantana ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana cand ciocolata se topeste. Se lasa crema la rece(frigider), amestecand din cand in cand in ea, pana capata consistenta ciocolatei de intins pe paine.
Se umplu "gaurile " din pere cu aceasta crema .

Pentru prajitura de ciocolata: untul si laptele se pun pe foc pana se topeste untul. Adaugam in laptele cu unt,ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata.
Se bat ouale impreuna cu zaharul 8 minute pana obtinem o spuma aerata deschisa la culoare.
Adaugam treptat ciocolata topita si dupa ce incorporam toata ciocolata adaugam faina amestecand putin pana se omogenizeaza aluatul. Turnam in 6 tavite micute, dar inalte si unse cu putin unt, aluatul si punem in mijlocul cate o para umpluta.
Coacem prajiturile 20-30 de minute la 180 de grade Celsius.
Lasam sa se raceasca putin si servim .


Se servesc ca desert. Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca