Prajitura de ciocolata si nuci

Se cerne faina pe o planseta. Se adauga apa, otetul si untul inmuiat si se amesteca bine. Se framanta aluatul pana cand incepe sa se desprinda de pe m

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 5 linguri de apa
  • o lingurita de otet
  • un praf de sare
  • 200 g unt
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata
  • o cana de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 3 Iinguri de rom
  • o jumatate de cana de miez de nuca macinat

Mod de preparare

Se cerne faina pe o planseta. Se adauga apa, otetul si untul inmuiat si se amesteca bine. Se framanta aluatul pana cand incepe sa se desprinda de pe mana. Se lasa apoi sa stea 45 de minute. Se intinde o foaie dreptunghiulara, se impatureste in trei si se intinde din nou. Se impatureste si se intinde iar de cateva ori. Aluatul se fmparte in jumatate si se intind doua foi foarte subtiri, care se coc pe spatele unei tavi.

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Ciocolata rupta in bucati se pune intr-un vas bain-marie, pentru a se topi. Se adauga romul si se inglobeaza albusurile, amestecand foarte bine. Se ia vasul de pe foc cand crema incepe sa se lege, fara insa a da in clocot.

Untul frecat spuma se amesteca bine cu doua treimi din crema racita si se adauga miezul de nuca.

Crema se asaza intre foi, iar peste ultima foaie se asaza crema ramasa. Se presara cu miez de nuca si se taie in patrate.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert crema de zahar ars

Multumesc Licuta Marin pentru reteta de crema de zahar ars !!

Desert crema de zahar ars
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii