Prajitura de ciocolata si nuci

Se cerne faina pe o planseta. Se adauga apa, otetul si untul inmuiat si se amesteca bine. Se framanta aluatul pana cand incepe sa se desprinda de pe m

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 5 linguri de apa
  • o lingurita de otet
  • un praf de sare
  • 200 g unt
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata
  • o cana de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 3 Iinguri de rom
  • o jumatate de cana de miez de nuca macinat

Mod de preparare

Se cerne faina pe o planseta. Se adauga apa, otetul si untul inmuiat si se amesteca bine. Se framanta aluatul pana cand incepe sa se desprinda de pe mana. Se lasa apoi sa stea 45 de minute. Se intinde o foaie dreptunghiulara, se impatureste in trei si se intinde din nou. Se impatureste si se intinde iar de cateva ori. Aluatul se fmparte in jumatate si se intind doua foi foarte subtiri, care se coc pe spatele unei tavi.

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Ciocolata rupta in bucati se pune intr-un vas bain-marie, pentru a se topi. Se adauga romul si se inglobeaza albusurile, amestecand foarte bine. Se ia vasul de pe foc cand crema incepe sa se lege, fara insa a da in clocot.

Untul frecat spuma se amesteca bine cu doua treimi din crema racita si se adauga miezul de nuca.

Crema se asaza intre foi, iar peste ultima foaie se asaza crema ramasa. Se presara cu miez de nuca si se taie in patrate.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...