Prajitura de ciocolata si nuci

Se cerne faina pe o planseta. Se adauga apa, otetul si untul inmuiat si se amesteca bine. Se framanta aluatul pana cand incepe sa se desprinda de pe m

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 5 linguri de apa
  • o lingurita de otet
  • un praf de sare
  • 200 g unt
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata
  • o cana de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 3 Iinguri de rom
  • o jumatate de cana de miez de nuca macinat

Mod de preparare

Se cerne faina pe o planseta. Se adauga apa, otetul si untul inmuiat si se amesteca bine. Se framanta aluatul pana cand incepe sa se desprinda de pe mana. Se lasa apoi sa stea 45 de minute. Se intinde o foaie dreptunghiulara, se impatureste in trei si se intinde din nou. Se impatureste si se intinde iar de cateva ori. Aluatul se fmparte in jumatate si se intind doua foi foarte subtiri, care se coc pe spatele unei tavi.

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Ciocolata rupta in bucati se pune intr-un vas bain-marie, pentru a se topi. Se adauga romul si se inglobeaza albusurile, amestecand foarte bine. Se ia vasul de pe foc cand crema incepe sa se lege, fara insa a da in clocot.

Untul frecat spuma se amesteca bine cu doua treimi din crema racita si se adauga miezul de nuca.

Crema se asaza intre foi, iar peste ultima foaie se asaza crema ramasa. Se presara cu miez de nuca si se taie in patrate.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada diplomat

Daca tot am facut azi 4 ani de cand ma aflu printre voi, am zis ca totusi nu pot lasa aceasta zi fara o reteta festiva asa ca...

Desert rulada diplomat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca