Prajitura de coaja de lamaie este o prajitura parfumata, perfecta pentru un meniu festiv. Ingredientele pentru reteta sunt: faina, lamaie, oua.
Prajitura cu coaja de lamaie se face rapede. Pentru inceput facem un aluat din: faina, oua, untura, salicale, zahar, sare si coaha de lamie rasa, dupa gust. Intindem trei foi si le coacem la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.
Crema de lamaie pentru prajitura se face asa: se pune zaharui si se fierbe putin, iar din 3 linguri faina si o jumatate ceasca lapte se face ingrosala. Se lasa sa se raceasca si pe urma se pune un unt, coaja de lamaie si zeama de lamaie.
Alte dulciuri recomandate
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii