Prajitura de Craciun

Prajitura de Craciun este o negresa delicioasa, frageda si pufoasa, decorata cu capsuni si frisca asemeni caciulii Mosului. Este o prajitura delicioasa ce va fi cu siguranta apreciata de cei mici si va arata minunat pe masa ta de Craciun.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 400 ml lapte
  • 50ml cafea racita
  • 50 ml ulei sau margarina (topita)
  • 1 plic praf de copt
  • 100g ciocolata amaruie topita
  • frisca si capsuni pentru decor

Mod de preparare

Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si cafeaua, si margarina topita impreuna cu ciocolata, amestecand continuu. Va rezulta o compozitie lichida.

Tapetam o forma (20/30cm) cu ulei si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.

Scobim capsunile in interior, le umplem cu frisca si le asezam pe fiecare bucata de negresa. Decoram in jur cu frisca, asa cum are si Mos Craciun caciula rosie :) si ii facem un motz in varf :).

Putem presara cacao deasupra pentru un efect vizual deosebit, sau cafea ness cu zahar pudra.


Prajitura de Craciun se taie patrate si se serveste pe masa de Craciun.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca