Amestecati pe foc mic mierea, untul si zaharul, pana cand acesta din urma se dizolva. Se lasa la racit intr-un castron. Adaugati pe rand ouale, zaharu
Amestecati pe foc mic mierea, untul si zaharul, pana cand
acesta din urma se dizolva. Se lasa la racit intr-un castron. Adaugati pe rand ouale, zaharul vanilat, cuisoarele si scortisoara. Amestecati faina cu praful de copt si cu nucile macinate. Acest amestec se adauga treptat peste compozitia cu oua. Ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu faina sau pesmet.
Turnati compozitia obtinuta in tava, nivelati-o cu o lingura si coaceti-o la foc potrivit.
Faceti proba cu scobitoarea pentru a vedea daca blatul este copt si la mijloc.
Dupa ce ati scos prajitura din cuptor, lasati-o sa se raceasca putin si apoi ungeti-o cu un strat uniform de gem incalzit si trecut printr-o sita de ceai pentru a fi cat mai fin.
Pentru glazura, cerneti zaharul si apoi amestecati-l cu atata apa cata este necesara pentru a obtine o compozitie mai tare. Intindeti glazura peste stratul de gem intarit. Ţineti prajitura la rece inainte de taiere.
Ornati cu bomboane colorate.
Eclere
Prajitura negresa
Pasca fara aluat
Au trecut zilele toride de vara si au sosit zilele ploioase si racoroase. Ce merge mai bine decat o tocanita cu carne si...
Tocanita de legume cu carne de porcOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj