Prajitura de Paste

Amestecati pe foc mic mierea, untul si zaharul, pana cand acesta din urma se dizolva. Se lasa la racit intr-un castron. Adaugati pe rand ouale, zaharu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g miere de albine
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita cuisoare pisate
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250g nuci
  • faina sau pesmet pentru tapetat tava
  • Umplutura:
  • 200g gem acrisor
  • Glazura:
  • bomboane rotunde coloratie
  • 100g zahar praf
  • 25 - 50ml apa calda

Mod de preparare

Amestecati pe foc mic mierea, untul si zaharul, pana cand

acesta din urma se dizolva. Se lasa la racit intr-un castron. Adaugati pe rand ouale, zaharul vanilat, cuisoarele si scortisoara. Amestecati faina cu praful de copt si cu nucile macinate. Acest amestec se adauga treptat peste compozitia cu oua. Ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu faina sau pesmet.

Turnati compozitia obtinuta in tava, nivelati-o cu o lingura si coaceti-o la foc potrivit.

Faceti proba cu scobitoarea pentru a vedea daca blatul este copt si la mijloc.

Dupa ce ati scos prajitura din cuptor, lasati-o sa se raceasca putin si apoi ungeti-o cu un strat uniform de gem incalzit si trecut printr-o sita de ceai pentru a fi cat mai fin.

Pentru glazura, cerneti zaharul si apoi amestecati-l cu atata apa cata este necesara pentru a obtine o compozitie mai tare. Intindeti glazura peste stratul de gem intarit. Ţineti prajitura la rece inainte de taiere.
Ornati cu bomboane colorate.

Eclere

Prajitura negresa

Pasca fara aluat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de legume cu carne de porc

Au trecut zilele toride de vara si au sosit zilele ploioase si racoroase. Ce merge mai bine decat o tocanita cu carne si...

Tocanita de legume cu carne de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca